Tondach

Wienerberger tim odlučan je u razvijanju održivih i inovativnih koncepata kroz Porotherm, Tondach i Terca asortiman proizvoda. Korištenje najmodernijih tehnologija u procesu proizvodnje jamstvo je konačnog, energetski učinkovitog i održivog proizvoda pogodnog za moderne arhitektonske projekte, ali i tradicionalnu arhitekturu.

Na našoj e4 kući nalazi se Tondach glineni crijep, prirodni proizvod bez kemijskih dodataka, koji nudi brojne mogućnosti dizajna i boja za sve oblike krovova- klasičnog, modernog ili avangardnog. Sveobuhvatnim vrhunskim rješenjima za krov, Tondach osigurava zaštitu i sigurnost te energetsku učinkovitost sukladno današnjim, sve višim, energetskim zahtjevima.

Tondach glineni crijep optimalan je za pasivne i niskoenergetske kuće, a vlasnicima može pomoći smanjiti energetsku potrošnju zgrade kod grijanja zimi, ali i kod hlađenja ljeti. Zahvaljujući prirodnoj ventilaciji ispod gornjih slojeva krova, osigurana je optimalna udobnost unutar kuće tijekom svih godišnjih doba.

Tondach glineni crijep sastoji se od visokokvalitetne gline koja je pečena do izrazito tvrdog stupnja te se time osigurava njegova jedinstvenost i dugotrajnost. Upravo to su karakteristike koje naš glineni crijep čini posebno stabilnim i otpornim na toplinu i smrzavanje, prljavštinu, onečišćenje iz okoliša i kemikalije. Oplemenjena gornja površina, osim dugotrajne estetike, pruža potpunu postojanost na UV zračenje, kiseline i lužine.

Tondach je nositelj oznake“nature plus”internacionalne potvrde o biološki i ekološki čistom, prirodnom proizvodu bez kemijskih dodataka. Kvalitetu svojih proizvoda Tondach jamči s 33 godine jamstva, no ako se glineni crjepovi postave, koriste i održavaju na ispravan način, mogu trajati i puno duže – preko 150 godina.

Kopče protiv nevremena, dvostruki utori na rubovima i glavi crijepa daju najveću sigurnost protiv vremenskih nepogoda. Međusobno povezani oblik i funkcionalnost nude najbolju zaštitu kod ekstremnih vremenskih nepogoda – posebice tuče i oluje.

Oplemenjivanjem gornje površine, Tondach crjepovi lijepih su i postojanih boja. Pečenjem na temperaturi višoj od 1.000°C crijep postaje jedinstven i dugotrajan, a time se postiže i dodatna postojanost i zaštita od požara. Također, u slučaju požara Tondach krov neće ispuštati otrovne plinove.

Zahvaljujući svojoj prilagodljivosti, Tondach crjepovi se preporučuju za sve vrste građevinskih pothvata. Djeluju jednako impresivno pri restauraciji tradicionalnih građevina, kao i u ostvarenju smionih koncepata moderne arhitekture. Tondach vam nudi gotovo beskrajnu paletu mogućnosti jer možete birati između modernog, retro crijepa, Mediterranean linije, Continental te Special linija Tondach crijepa.

Za više informacija i detalja o našem Tondach krovu saznajte na: https://wienerberger.hr/tondach-sistemska-rjesenja-za-krov