Semmelrock

Semmelrock Stein + Design d.o.o.

Semmelrock Stein + Design poznato je ime i sinonim za tvrtku koja već više od 50 godina donosi nove standarde u dizajnu i modernim tehnikama na području proizvodnje betonskih opločnika, ploča i ostalih betonskih proizvoda čime su se u srednjoj i istočnoj Europi etablirali kao stručnjaci u oblikovanju vanjskih površina. Semmelrock je stopostotna kći firma Wienerberger grupe, koja raspolaže modernom industrijskom bazom i distribucijskom mrežom u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi. Tvornica u Hrvatskoj smještena je u Ogulinu i najmodernija je u ovom dijelu Europe, a pored tvornice se nalazi veliki izložbeni vrt u kojem se nalaze svi Semmelrock proizvodi i koji nudi inspiraciju svim posjetiteljima. Osim toga, sve posjetitelje besplatno savjetujemo te izrađujemo idejna rješenja i nacrte uređenja okoliša.

Semmelrock u Hrvatskoj posluje od 2003. godine i od tada do danas značajno je doprinio razvoju svijesti uređenja vanjskih prostora prezentirajući kupcima svoje inovativne betonske proizvode i sistemska rješenja. Sa Semmelrock proizvodima uređeni su brojni privatni i javni, poslovni i turistički objekti na obali i kontinentu. Ne postoji grad u Hrvatskoj ili regiji u kojem nema barem jedan referentni projekt sa Semmelrockovim proizvodom.

Osim betonskih  proizvoda iz vlastite proizvodnje, Semmelrock stalno osluškuje potrebe tržišta te je svoj asortiman obogatio dodatnim proizvodima kao što su dekorativni oblutci, kvarcni pijesci, kvalitetni geotekstili, inovativna vrtna rasvjeta, aluminijski rubnjaci, lajsne i još puno toga.

Saznajte više: www.semmelrock.hr

Kao jedan od tvrtki partnera projekta e4 kuće u Hrvatskoj, što je ponukalo Vaš tvrtku da se pridruži projektu i koje su za Vas najvažnije vrijednosti ovog projekta?

Semmelrock kao partner projekta sinonim je za ekonomiju, ekologiju i prije svega emocije. Raznolikost boja i formata naših opločnika, ploča, zidova, rubnjaka i cvjetnjaka dopuštaju perfektno kombiniranje i stvaraju dojmljive optičke efekte. Naši proizvodi čine okoliš ljepšim, primamljivim te pozivaju na druženje na otvorenom. Svaki proizvod ima svoju individualnu notu. Odabirom opločnika, ispred nekih drugih neodrživih rješenja, radimo mali korak prema promjeni kulture uređenja okoliša. Održiva rješenja su, ne samo pametan, nego i inspirativan odabir. Samim time pridružujemo se ljubiteljima prirode i dizajna. Betonski elementi nisu samo vizualno lijepi nego imaju i ekološki značaj. Naši proizvodi, ovisno o svojoj visini, podnose velika opterećenja. Tako je dio našeg asortimana namijenjen isključivo za pješačke površine i prolaze, velik dio se koristi za opločavanje parkirnih prostora, cesta, prilaza i okućnica. Kako znamo, asfaltirane površine uzrokuju zagrijavanje, posebno u urbanim područjima. Asfalt i betonirane površine tijekom dana upijaju vrućinu i reflektiraju je u okolinu, utječući na život ljudi i biljaka. Stoga naša je zadaća uputiti investitore, ulagače i prije svega projektante u prednosti i predrasude kod odabira i ugradnje opločnika. Opločnici su ekonomični, štedljivi i korisni, a opločena površina zahtjeva minimalna ulaganja u održavanje.

Koji je najvažniji iskorak u hrvatskom graditeljstvu obiteljskih kuća koji će se napraviti s projektom e4 kuće, prema Vašem mišljenju?

Važno nam je sudjelovati u ovom projektu jer smo s Wienerbergerom i partnerima prvi koji razmišljamo o budućnosti te smo za nju spremni već danas! Jako nam je važan aspekt okoliša i održivog razvoja, a  gradnjom ove kuće i sudjelovanjem u projektu to i dokazujemo. Ne trebamo čekati Europske i ostale državne direktive da pokažemo da nam je stalo. Nadamo se da će naša inicijativa pobuditi i druge tvrtke iz realnog sektora da razmišljaju u istom smjeru.

S kojim proizvodima sudjelujete na projektu e4 kuće i na koji način oni doprinose ukupnoj energetskoj bilanci projekta?

U ovom projektu prezentirat ćemo naše opločnike Umbriano – koji se svojim jedinstvenim modernim dizajnom i unikatnom površinom, granitno sive i antracit boje, odlično uklapaju u cijeli dizajn kuće