Porotherm

Priča o Wienerberger grupi započela je u Austriji 1819. godine. Tijekom gotovo 200 godina postojanja, grupa je postala najveći svjetski proizvođač građevinskih materijala s više od 260 tvornica prisutnih u 26 zemalja. Wienerberger tim odlučan je u razvijanju održivih i inovativnih koncepata kroz Porotherm, Tondach i Terca asortiman proizvoda. Inovacija se očituje u najrazličitijim oblicima pa tako i u proizvodnji opeke, gdje ostvaruje dodatnu vrijednost. Korištenje najmodernijih tehnologija u procesu proizvodnje jamstvo je konačnog, energetski učinkovitog i održivog proizvoda pogodnog za moderne arhitektonske projekte, ali i tradicionalnu arhitekturu.

Kako 90% svog vremena provodimo u zatvorenom prostoru, izuzetno je bitna zdrava unutarnja klima. Budući da građevinski materijali snažno utječu na unutarnju klimu i kvalitetu života, zdrav životni okoliš može se ostvariti jedino korištenjem prirodnih i ekološki prihvatljivih građevinskih materijala. Upravo to je snaga Wienerbergera koji nudi inovativna sistemska rješenja za održivu, ekološki prihvatljivu i energetski učinkovitu gradnju.

Naša e4 kuća, kuća budućnosti, osmišljena je na temelju prirodnih proizvoda, kao što su glinena opeka i crjepovi, te na kriteriju energetske učinkovitosti i isplativosti. Osim toga, inovativni koncept ove kuće udovoljava svim propisanim zahtjevima i standardima za zadovoljenje standarda kuće gotovo nulte potrošnje energije.

Shodno tome, našim prirodnim proizvodima odlučili smo izgraditi prvu kuću gotovo nulte energije u Hrvatskoj. Na e4 kući ugrađena je Porotherm glinena opeka, energetski učinkovito i moderno rješenje koje jamči postojanost i dugotrajnost te zdravu klimu i siguran dom za buduće generacije. Porotherm sistem s iznimnim toplinskim karakteristikama namijenjen je gradnji upravo ovakvih objekata: gotovo nulenergetskih, pasivnih i niskoenergetskih. Linije proizvoda su Porotherm IZO Profi, Porotherm Profi i Porotherm Dryfix.extra.

Prednost gradnje s Porotherm Energy+ linijom proizvoda je da ostvarujete bolju kvalitetu pošto su preciznost ugradnje i certificirani sistem garancija iznimne kvalitete Wienerberger sistema gradnje. Također, primjenom Porotherm Profi opeke osiguravate si bržu gradnju i brže useljenje u Vaš novi dom. Nadalje, na ovaj način gradite energetski efikasno i štedite energiju, a zbog akumulacije topline Vaša kuća od opeke postaje najbolji klima uređaj.

Porotherm Profi se proizvodi precizno kontroliranim kompjuterskim procesom brušenja te je prirodan, ekološki proizvod izrađen od gline, pijeska i piljevine, a nakon upotrebe može se 100% reciklirati. Površini zida daje izuzetnu ravnoću što olakšava daljnje radove i smanjuje utrošak drugih materijala koji se nanose na gotov zid.

Profi sistem gradnje je moderan i inovativan sistem gradnje kojim gradimo čisto, precizno i brzo. Stabilna ovojnica Porotherm IZO Profi opeke ispunjena je kamenom vunom, a ista ima odlična svojstva toplinske i zvučne izolacije, nije zapaljiva, odolijeva starenju, ne upija vodu (hidrofobna je) i paropropusna.

Ovim sistemom gradnje postižu se neusporedivo bolje vrijednosti toplinske izolacije. Zidovi od IZO Profi opeke akumuliraju toplinu na način da zadržavaju visoku temperaturu koju daje sunce ili neki drugi izvor topline i vraćaju ju natrag samo kad vanjska temperatura padne. Zbog toga prostorna klima ostaje uravnotežena tijekom cijele godine – zimi se zidovi sporo hlade, a ljeti se sporo zagrijavaju.

Više informacija o Porotherm glinenoj opeci pročitajte na: https://wienerberger.hr/opeka-cigla/porotherm-zidni-i-stropni-sistemi