E4 kuća od opeke gotovo nulte energije – sadašnjost i budućnost moderne gradnje

Wienerberger, VELUX, Knauf Insulation i Semmelrock zajedno na sajmu InDizajn u Areni Zagreb – 14.-17.9.2017.

Trajne vrijednosti stvaraju se prirodnim proizvodima, poput glinenih opeka i crjepova proizvedenih bez dodatnih kemikalija, oplemenjeni funkcionalnošću distribucije vode, plina, odvodnje, drenaže i kabelske zaštite te estetikom oblikovanja vanjskih površina. No, osim ekoloških te estetskih uvjeta, moderna gradnja ističe kriterij energetske učinkovitosti i isplativosti.

Na tom je temelju osmišljena i kuća budućnosti – e4 kuća od opeke. Inovativnim konceptom e4 kuće udovoljava se svim važećim zahtjevima, uključujući i stroge standarde gotovo nulte potrošnje energije koji su definirani od strane Europske Unije.

Ključnu ulogu pri energetski učinkovitoj gradnji igra odabir odgovarajućeg građevinskog materijala. Stoga su u izgradnji Wienerbergerove e4 kuće uključeni vrhunski građevinski brendovi Tondach, Semmelrock, VELUX i Knauf Insulation.

Wienerberger e4 kuća

Wienerberger je najveći proizvođač opeke u svijetu i vodeći na tržištu crijepa u Europi. 180 godišnja Wienerbergerova tradicija uspješno se nastavlja u 24 države Europe i Amerike, a u Hrvatskoj se pozicionirala modernizacijom i dogradnjom Ciglane Ilovac osnovane 1905. godine. Danas Wienerberger proizvodi opeku visoke kvalitete i specifičnih svojstava. Proizvodi se POROTHERM sustav koji svojim odličnim toplinskim i protupotresnim svojstvima čini jedinstveni proizvod na hrvatskom tržištu. Građevinski materijal i sustavna rješenja od opeke predstavljaju zdrav, ekonomičan i energetski učinkovit način života i time pridonose provedbi energetski učinkovitih građevinskih pojmova kao što su niska potrošnja energije, pasivne ili solarne kuće.

Tondach crijep e4 kuća

Vodeći proizvođač crijepa u Centralnoj i Istočnoj Europi, Tondach, djeluje u 11 zemalja te svoju poziciju tržišnog lidera potvrđuje proizvodnjom visoko-vrijednih krovnih rješenja iz prirodne gline. Od ulaska na hrvatsko tržište Tondach se istakao kvalitetom i izuzetnim karakteristikama svojih proizvoda te je postao najpoznatije ime i najprodavaniji brand za pokrov krovova u Hrvatskoj.

VELUX prozori e4 kuća

VELUX Hrvatska jedan je od vodećih proizvođača i prodavača krovnih prozora, sjenila, prozora za ravni krov s kupolom i svjetlosnih tunela. Dio je međunarodne VELUX grupacije s prodajnim i proizvodnim jedinicama u više od 35 zemalja i s 10.000 zaposlenika širom svijeta. Već 75 godina VELUX grupa promovira ideju dovođenja dnevne svjetlosti u prostore ispod krova. Brojne inovacije i predani rad rezultirali su širokim izborom proizvoda i rješenja koji pridonose kvaliteti života ljudi koji žive i rade u zgradama.

Knauf Insulation e4 kuća

Knauf Insulation je jedan od od najvećih proizvođača izolacije u svijetu koji u svojoj ponudi ima široku paletu izolacijskih materijala potrebnih za zadovoljenje sve većih zahtjeva za energetskom efikasnošću u novim i postojećim domovima, poslovnim zgradama i industriji. Knauf Insulation je na tržištu prvi od svih uveo tehnologiju veziva bez formaldehida, nazvanu ECOSE® Technology, a koja se koristi u proizvodnji mineralne vune. Osnovu čini vezivo na bio-osnovi bez aditiva, umjetnih bojila i pigmenata čime su proizvedeni okolišu prihvatljiviji proizvodi kao dokaz naprednog održivog razvoja Knauf Insulationa. ECOSE® Technology je dobitnik brojnih svjetskih i europskih nagrada od kojih se ističe nagrada za ‘Najbolji proizvod hrvatskog zelenog gospodarstva’.

Semmelrock okućnica e4 kuća

Semmelrock Stein + Design poznato je ime i sinonim za tvrtku koja već više od 50 godina  donosi nove standarde u dizajnu i modernim tehnikama na području proizvodnje betonskih opločnika, ploča, i ostalih betonskih proizvoda čime su se u srednjoj i istočnoj Europi etablirali kao stručnjaci u oblikovanju vanjskih površina. Semmelrock je stopostotna kći firma Wienerberger grupe, raspolaže modernom industrijskom bazom i distribucijskom mrežom u cijeloj srednjoj i istočnoj Europi. Tvornica u Hrvatskoj smještena je u Ogulinu i najmodernija je u ovom dijelu Europe. Nalazi se tik uz autocestu Zagreb – Split i pored tvornice se nalazi veliki izložbeni vrt ( link na: http://www.semmelrock.hr/inspiracija/izlozbeni-vrtovi/ )u kojem se nalaze svi Semmelrock proizvodi i koji nudi inspiraciju svim posjetiteljima. Osim toga, sve posjetitelje besplatno savjetujemo te izrađujemo idejna rješenja i nacrte uređenja okoliša. Osim betonskih  proizvoda iz vlastite proizvodnje, Semmelrock stalno osluškuje potrebe tržišta te je svoj asortiman obogatio dodatnim proizvodima kao što su dekorativni oblutci, kvarcni pijesci, kvalitetni geotekstili, inovativna vrtna rasvjeta, aluminijski rubnjaci, lajsne i još puno toga. Semmelrockov katalog Ideje za vrt (link na katalog: http://ebooks.semmelrock.hr/semmelrock_gi_hr/index.html )  koji izlazi svake godine najatraktivniji je katalog na tržištu iz kojeg se crpe ideje za uređenje vanjskog prostora.

E4 kuća od opeke gotovo nulte energije – sadašnjost i budućnost moderne gradnje 

Categorised in:

This post was written by Wienerberger