Arhitekti u posjetu prve e4 kuće

U petak, 15. ožujka, organizirali smo posjet gradilištu prve e4 kuće 2020 – kuće gotovo nulte energije koja se nalazi u zagrebačkim Remetama. Na gradilištu smo ugostili 40 arhitekata koji su, puni pitanja, došli u posjet prve ovakve kuće u Hrvatskoj.

S obzirom na to da izgradnja e4 kuće zahtjeva najbolje građevinske materijale, ista je izgrađena u suradnji s partnerima koji su na kuću ugradili materijale potrebne za zadovoljenje zahtjeva za energetskom učinkovitošću u domovima.

Sudionici su prije svega od arhitekta kuće – Matije Vinskog iz Projektnog biroa Vinski, dobili ključne informacije o izgradnji, odabiru lokacije te arhitekturi e4 kuće, dok su tijekom samog razgleda imali priliku pitati sve što ih zanima o proizvodima koji su ugrađeni.

Kako bi na svako zanimljivo pitanje dobili odgovarajući odgovor, s nama su bili i predstavnici kompanija koje sudjeluju u cijelom projektu – Wienerberger kao nositelj projekta sa svojim poznatim brendovima Porotherm, Tondach, Semmelrock i Pipelife, VELUX, Knauf Insulation, Baumit, Bosch, Pana Windows.

Categorised in:

This post was written by Wienerberger